Tarlov cysten, vertaling NL

Waarschuwing:
deze pagina is een automatische vertaling van deze pagina oorspronkelijk in het Engels. Let op: aangezien de vertalingen worden gegenereerd door machines, zullen niet alle vertalingen perfect zijn. Deze website en haar webpagina’s zijn bedoeld om gelezen te worden in het Engels. Elke vertaling van deze website en haar webpagina’s kan onnauwkeurig en onnauwkeurig zijn bij geheel of gedeeltelijk. Deze vertaling is bedoeld als een service.

De Cyste van Tarlov/Perineural Cysten

Herzien door Liji Thomas, M.D.

De cysten van Tarlov worden gevormd binnen de schede van de zenuwwortel bij de latere wortel van een ruggegraatszenuw. Deze ziekte is gemeenschappelijker in vrouwen dan bij mannen. Deze perineural/perineurial cysten verschijnen zoals ballooned gebieden van het buiten behandelen van de zenuwwortel.

De fluid-filled abnormale zakken beïnvloeden het sacral gebied van de stekel, in het bijzonder, en zijn ook genoemd geworden sacral cysten van de zenuwwortel. De cysten kunnen zich overal langs de stekel vormen, hoewel de basis van de stekel het gemeenschappelijkste gebied is. Sommige patiënten hebben cysten bij velen of zelfs bij alle secties van de stekel.

Oorzaken

Hoewel de worteloorzaak van Tarlov cysteziekte nog moet worden nader toegelicht, zijn er een aantal studies die suggereren dat de cyste Tarlov ten gevolge van de uitzetting van zenuwwortel het behandelen is. Dit leidt tot de cerebro-spinale vloeistof die de subarachnoid ruimte die (de ruimte tussen de arachnoid laag en de diepste pia materbekledingen van de hersenen en het ruggemerg) wordt gesloten wordt die binnen perineurium een cyste te vormen vult.

Het Significante klinische bewijsmateriaal toont aan dat de patiënten met bindweefselwanorde, bijvoorbeeld, die met syndromen Marfan, ehlers-Danlos, Sjogren, en loeys-Deitz, op een groter risico om cysten te ontwikkelen Tarlov zijn. Een andere voorwaarden zoals traumatische verwondingen en pijn in het ruggemerg kunnen ook in cystevorming resulteren.

Symptomen

De de cysteziekte van Tarlov is vaak niet-symptomatisch. Nochtans, wanneer de vloeistof in de cyste druk op de zenuw en de nabijgelegen zenuwwortels zet, groeit de cyste in grootte en wordt symptomatisch.

Afhankelijk van de sectie van de ruggegraat, variëren de plaats, en de grootte van de cyste, de symptomen en de strengheid van de voorwaarde als volgt over patiënten:

  • Pijn in de lagere rug, de billen, rug van dijen, buik, benen, en voeten
  • Pijn in de hogere rug, de handen, de wapens, en de borst
  • Paresthesia/dysesthesia in de benen/de voeten
  • Pijn wanneer het zitten of status, en het niezen of het hoesten
  • Moeilijkheid in het leegmaken van de blaas en de seksuele dysfunctie
  • Verminderde reflexen, verlies van sensatie op de huid
  • Chronische hoofdpijnen, vage visie, dubbele visie, duizeligheid

Diagnose

De het meest meestal gebruikte methodes voor de diagnose van cysten Tarlov zijn:

  • Magnetic resonance imaging (MRI) en
  • Gegevens Verwerkt tomografie (CT)aftasten

Een MRI geeft een duidelijker beeld van de cyste en het omringende zenuwweefsel evenals zijn lagen, en heeft wijd de voorkeur. Als de symptomen met de lagere secties van de stekel verwant zijn (zoals in de meeste patiënten) gemeenschappelijk is, dan wordt een volledige sacral stekel MRI die de S1-S5 ruggewervel tot het stuitbeen/tailbone behandelt geadviseerd. Voor symptomen in de hogere stekel (die minder vaak) wordt gezien, aangewezen wordt cervicaal (C1-C7), borst (t1-T12), of lumbale MRI (van L1-L5) uitgevoerd.

CT het aftasten wendt veelvoudige Röntgenstralen aan om de typische beenerosie van de stekel te onthullen, terwijl het beeld in dwarsdoorsnede van de het weefselstructuur van het orgaan ook wordt gevisualiseerd.

Een Andere nuttige kenmerkende weergaveprocedure is de myelogramtest. Het onderzoek impliceert de introductie van een ruggegraatsnaald in het ruggegraatskanaal. De contrastvloeistof wordt ingespoten in de subarachnoid ruimte gebruikende Röntgenstraal in real time. Het schetst het ruggemerg, zenuwwortels, en andere weefsels

Behandeling

De Niet-symptomatische Tarlov cysteziekte zou dicht moeten worden gecontroleerd vaak om te zien of is er een verhoging van cystegrootte of of ontwikkelen een andere symptomen zich. Er is geen specifieke bewezen behandeling voor patiënten met symptomatische cysten Tarlov.

De Behandeling is geduldig-specifiek, zich uitstrekt van eenvoudige drugs voor complexe chirurgie en andere procedures. In het algemeen, zijn de behandelingen geclassificeerd zoals 1) nonsurgical en 2) chirurgische procedures.

Niet Chirurgisch

De Pijn kan tijdelijk worden gecontroleerd gebruikend nonsteroidal anti-inflammatory drugs (NSAIDs), die zenuwirritatie en ontsteking behandelen. Sommige patiënten kunnen hulp vinden onmiddellijk, terwijl voor anderen het wat tijd kan vergen om de vruchten te oogsten. Een Andere bewezen techniek in pijnbeheer is de transcutaneous elektrozenuwstimulatie (TENS). De Elektro impulsen worden verzonden door de huid naar de huid en diepe zenuwen die controlepijn helpen.

De Fysieke therapie (PT) zoals hitte, de ultrasone klank, en transcutaneous elektronische stimulatie worden gevonden zeer efficiënt om te zijn. Nochtans, kunnen deze behandelingen, als bovengenoemd, voor sommige patiënten maar niet voor anderen werken.

Een minimaal invasieve techniek, zoals fibrin lijminjectie onder c-Wapen fluoroscopy begeleiding, kan een efficiënte procedure zijn.

Chirurgisch

Als de bovengenoemde vormen van therapie geen resultaten opleveren, kan de chirurgische verwijdering van cysten worden voorgesteld. Nochtans, in medische literatuur, zijn er aan de gang zijnde besprekingen over deze procedure, aangezien op de cyste een deel van de zenuw is en daarom niet kan worden accijns gelegd. Daarom om grote cysten te behandelen Tarlov, worden zij gesneden met één of meerdere besnoeiingen en de cerebro-spinale vloeistof wordt afgevoerd.

Vooruitzichten

Het samenvoegen van kennis die uit het onderzoek en de behandeling van deze ziekte door diverse onderzoekers wordt afgeleid, het delen van informatie van procedures die worden uitgevoerd zullen, het bestuderen van en het delen van de bekende bijwerkingen, en het kwantificeren van de verbetering van de gezondheid van elke patiënt in de bouw van efficiënte behandelingsprocedures helpen. Deze gegevens zullen een rijkdom aan inzicht aan de medische gemeenschap verstrekken om onderzoek naar het bepalen van de oorzaak en de behandeling van deze zeldzame ziekte te bevorderen.

Verwijzingen

[Verdere Lezing: De Cysten van Tarlov]

Last Updated: May 10, 2017

Advertenties