Donaties

Zoals elke stichting hebben ook wij geld nodig om ons belangeloos in te kunnen zetten. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen zonder veel kosten, zoals mijn inzet elke dag (mail en telefoon beantwoorden, schrijven van blogs, plaatsen van publicaties/artikelen en de social media onderhouden), maar er blijven nog voldoende acties uit te voeren die helaas niet gratis zijn. Als voorbeeld noem ik er een paar:

• Folder, het zou fijn zijn wanneer we in een folder nog eens kunnen benadrukken wat EDS nu eigenlijk is en waarom het zo belangrijk is dat er meer bekendheid komt.
  • Poster, ik zou het fantastisch vinden wanneer er mooie posters komen die iedereen op kan hangen, al was het alleen maar in de maand mei. Moet je je voorstellen dat mensen langs je raam lopen en even stil blijven staan (letterlijk en figuurlijk) bij EDS.
  • Zebra-ribbon, die je tegen een kleine vergoeding kunt krijgen via de EDS-F.
  • Kantoorartikelen (printervullingen, printerpapier, etc)
  • Reiskosten, meer naamsbekendheid betekent nu eenmaal ook dat wij ons zullen moeten kunnen verplaatsen.
  • USB-sticks, hier zou ik een presentatie op kunnen zetten die vrijwilligers kunnen houden op o.a. (basis)scholen. Scheelt veel gesleep en niet iedereen heeft een laptop, maar (basis)scholen bijna altijd.
  • Ondersteuning lotgenoten, wanneer iemand een leuk idee heeft om meer naamsbekendheid te verkrijgen voor EDS, dan zou het leuk zijn wanneer wij dit ook financieel zouden kunnen ondersteunen.
  • Fondsen, zijn belangrijk om meer onderzoek te kunnen doen, dit redden we niet met kleine donaties. Onderzoek is duur en daarom willen we een ANBI-status aanvragen, zodat bedrijven dit met belastingvoordeel kunnen doen.

In 2018 zullen wij een ANBI-status aanvragen bij de Belastingdienst zodat het voor bedrijven ook interessant wordt om ons te ‘sponsoren’.

Het moge duidelijk zijn, dat we tot nu toe alles hebben kunnen realiseren dankzij de Crowdfundingacties (akte bij de notaris, inschrijving KvK, website en logo), maar helaas blijft er bij Crowdfunding nu eenmaal ook een en ander aan de strijkstok van de Crowdfundingpagina kleven en dit is echt zonde van het geld.

Voor donaties, fondsen of acties graag het contactformulier invullen: